Walburg Zorg

Het indrukwekkende kunstatelier 

Op een mooie, zomerse vrijdagochtend nodigde een van de atelierhouders Mary-Ann en mij uit voor een netwerkontbijt. Nieuwsgierig als wij zijn, maakten wij direct gebruik van zijn aanbod.

Een vriendelijke dame, die achteraf familie bleek van onze naaileslerares (hoe klein kan de wereld zijn), heette ons hartelijk welkom terwijl ze geïnteresseerd naar ons en onze onderneming informeerde. Dankzij haar enthousiasme ontvingen we een paar dagen later de contactgegevens van een aantal mensen die ze nieuwsgierig naar ons had gemaakt. Dankbaar benaderden we haar kennissen.

Een mailtje, een van beide kanten nieuwsgierig maar enthousiast telefoontje, en een aantal dagen later zaten we gezamenlijk aan de koffie in het indrukwekkende zorgatelier, de dagbestedingsruimte, van Walburg Zo

Walburg Zorg kunstverzameling

rg. Hier begeleiden Lies en haar medewerkers kunstenaars met een beperking. Door middel van samenwerking en gezamenlijk leren, binnen de individuele mogelijkheden, stimuleren Lies en haar team de kunstenaars om resultaten te behalen die ver boven hun eigen verwachtingen uitstijgen.

Onze kunstenaars kunnen vaak veel meer dan ze zelf denken, vertelt Lies trots. Als ze zien waar ze uiteindelijk toe in staat zijn, dan groeit hun gevoel van eigenwaarde. Hierdoor kunnen ze hele nieuwe creatieve en ook sociale vaardigheden ontwikkelen.

Lies wordt omringd door een bijzonder enthousiast team van medewerkers en vrijwilligers. Ook haar familie is een geweldige support.. Lies is dankbaar voor al diegenen die haar organisatie een warm hart toedragen.

Geïnspireerd door de natuur, het dagelijks leven, fantasie van de teamleden, gedoneerde materialen en aanvragen van opdrachtgevers ontwikkelen de medewerkers van Walburg Zorg steeds weer nieuwe projecten. Aan inspiratie geen gebrek.

Aan ieder project gaat een gedegen voorbereiding vooraf om elke kunstenaar optimaal te begeleiden in de persoonlijke ontwikkeling. Telkens weer volgen de teamleden cursussen en workshops. Hiermee vergroten ze hun eigen kennis en bieden ze de kunstenaars steeds nieuwe uitdagingen.

Lies is dankbaar voor het enthousiasme dat haar organisatie ontvangt vanuit de omgeving. Velen doneren materialen waardoor het mogelijk is om creatieve projecten te blijven aanbieden. Eigenlijk maken we bijna alles met gerecycled materiaal. Dit is ook wel de charme van ons werk, lacht Lies, terwijl ze ons een prachtige plaat van een pauw toont die is gemaakt van onnoemelijk veel stippen verf op de achterkant van een voormalige reclame plaat. Ook de lijst hebben we zelf gemaakt, voegt ze er trots aan toe. Kijk, het zijn houten latten die we mooi zwart hebben geschilderd, waardoor het schilderij nu echt af is.

Naast dat Lies veel van de werken uit het atelier exposeert, biedt ze deze ook te koop aan. Aan elk project dat we maken, werken verschillende kunstenaars mee, licht Lies toe. Zodra we exposeren of verkopen draagt dat bij aan het verhogen van het zelfvertrouwen bij de kunstenaars. Ze hebben immers iets gemaakt dat anderen zo mooi vinden dat ze het ten toon willen stellen of er zelfs geld voor willen betalen om te hebben.

Wij zijn onder de indruk van het verhaal dat Lies ons vertelde. Lies runt een atelier waarbij zij iedere kunstenaar met hart en ziel centraal stelt, maar ook haar teamleden, medewerkers en vrijwilligers. Alles wordt in detail, met de grootst mogelijke zorg afgewogen en voorbereid. Dit zie je terug in de warme inrichting van het atelier én de kwaliteit van de creaties.

Lies nodigt je van harte uit om, op afspraak, persoonlijk kennis te komen maken. Wij raden je aan om op deze uitnodiging in te gaan. Het biedt je de geweldige kans om alle artikelen in hun originele setting te bewonderen en je te laten inspireren door de warme sfeer van het atelier en de kunstenaars.

 

Yours,

Mary-Ann & Catherine