Gebreide kraag

Oh, wat heerlijk dat zo’n kleurrijk, wollig kraagje. Een warme aanrader voor de koude winterdagen.

  • Ontwerp: Jokadootje
  • Kunstenaar: Jolanda Schotanus
  • Authenticiteitsbewijs: Label
  • Afmetingen: Om schouders vallend
  • Kleur: Roze, groen, bruin en paars
  • Materiaal: 100% wol van Fries melkschaap en sokkenwol
  • Bijzonderheden: Kleuren kunnen iets afwijken. Met de hand gesponnen wol en gebreid.
  • Levertijden: 3 tot 5 werkdagen
  • Fotografie: Marjan Kooistra
  • Offertebutton: Ja
€ 110,00
Offerte aanvragen

Uitgebreide beschrijving

Nadat Jolanda de met de hand gesponnen wol van het Fries melkschaap paars had geverfd, combineerde het prachtig met de roze, groene en bruine wol. Ze besloot er een vrolijke kraag met verkorte toeren mee te breien. Het effect is een kunststukje dat ze vakkundig heeft omgewerkt met een gehaakt randje. Dankzij haar precisie heeft ze de kraag zeer gelijkmatig gebreid. Hij is aan beide kanten draagbaar.

Puur handwerk:

Deze kraag is deels met de hand gesponnen en geheel met de hand gebreid. De steken zijn fijn en gelijkmatig. Het kraagje valt soepel dankzij het gebruik van de wol van het Fries Melkschaap. Het kenmerkende van handwerk is dat de stof, hoe vast de hand van de breister ook is, op sommige stukjes iets strakker of losser zal zijn dan op andere. Dankzij haar precisie zijn die verschillen in de omslagdoeken en de kraagjes van Jolanda met het blote oog niet of nauwelijks waarneembaar. Diegenen die de stof aandachtig onder de loep nemen, zullen verdikte aan- en afhechtstukjes ontdekken bij begin- en eindpunten van draden. Jolanda heeft de hechtnaadjes bijzonder professioneel weggewerkt waardoor ze absoluut bijna onzichtbaar zijn en dus geen in het oog vallende of storende factor vormen in de omslagdoeken en kraagjes. Wel zijn het die karakteristieke kenmerken die haar omslagdoeken en kraagjes haar signatuur meegeven, haar vakmanschap benadrukken én haar handwerk onderstrepen.

Wasvoorschriften:

Jolanda adviseert je deze kraag op de hand te wassen met een wolwasmiddel en met koud water. Knijp hem uit en leg hem plat op een handdoek te drogen. Dus niet ophangen of op de verwarming drogen! Ben je fan van de wasmachine gebruik ook dan een wolwasmiddel en een wolwasprogramma.

Speciale wensen:

Op de afbeelding zie je de kraag in de kleurencombinaties roze, groen, bruin en paars. Het is natuurlijk mogelijk om de kraag te bestellen in de kleurencombinaties en naar het motief van jouw wensen, door je ideeën via de offertebutton aan Jolanda door te geven. In gezamenlijk overleg bepalen jullie de mogelijkheden, de levertijden en eventuele prijsaanpassingen.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, Krabbels & Babbels en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes en acties. Met hartelijke groeten, Mary-Ann & Catherine.