Fotografie Marjan Kooistra

Een en al passie en plezier!

Een tijdje geleden waren wij driftig zoekende naar een fotograaf voor onze website. Onze zoektocht was lastig omdat we iemand wilden vinden die producten kan fotograferen en sferen weet vast te leggen. Het belangrijkste was dat we iemand zochten die volgens het gedachtengoed van De dames Stoker wil en kan werken. Dat is dus vooral op gevoel, met veel humor, plezier en passie samenwerken met de atelierhouders en ons, waarbij vooral de producten en sfeerimpressies van de atelierhouders op respectvolle wijze in beeld worden gebracht.

Via een gemeenschappelijke kennis werden we geattendeerd op Marjan. Haar profiel bekijkend op internet vonden we inderdaad dat haar foto's prachtig waren. Ons probleem was alleen dat we vooral landschapsfoto's van haar ontdekten. Toen we eenmaal toch met elkaar in gesprek raakten, klikte het zo goed dat zowel Marjan als wij spontaan de sprong tot een samenwerking waagden.

Marjan ging met ons op avontuur en zou onze stoutste dromen overtreffen. Wat zijn wij gelukkig met onze samenwerking!

Marjan is niet altijd fotografe geweest. Sterker nog…... ze is, zoals ze zelf zegt, nog steeds hobbyiste. Zo kan ze zich af en toe ook enorme zorgen maken over composities of een minuscuul, niet met het blote oog waarneembaar, zwart spikkeltje op een plekje waar deze niet hoort. Wij zien alleen maar foto's waarop de producten van alle atelierhouders met heel veel aandacht en liefde zijn vastgelegd. Marjan is een ware perfectionist die haar foto's niet weggeeft eer ze haar goedkeuring hebben. Wij denken dat het juist dankzij haar gevoel een hobbyiste te zijn is dat Marjan vol liefde en inzet de, voor ons, perfecte foto's maakt.

Toen ze een paar jaar geleden met haar kinderen in een klim en klouterbos was, raakte Marjan in gesprek met een vrouw wiens kinderen eveneens door bomen slingerden. Hoewel het gezellig was, moest de dame al snel vertrekken. Marjan genoot nog even van het uitzicht op haar lieftallige slingeraapjes. Opeens ontdekte ze een tas onder de bank waar ze op zat. Marjan herkende de tas als een fotografentas en keek er snel in om eventuele eigendomspapieren te ontdekken. Tevergeefs. Deze tas moest wel van die gezellige vrouw zijn!

Geschokt als ze was, riep Marjan haar kinderen om gezamenlijk te zoeken naar de vrouw. Ze was nergens meer te bekennen. Niet in het bos, niet op de parkeerplaats en niet in het restaurantje aan de bosrand. Ze besloot de tas mee naar huis te nemen om van daaruit aangifte te doen van de gevonden schat. Voor de beschrijving die bij de aangifte hoorde moest Marjan de camera uit de tas halen. Wat een fascinerende knopjes zaten er op het apparaat! Waar zouden die allemaal voor zijn? Zou ze zelf mooiere foto's kunnen maken als ze ook zo'n camera had?

Een dag later ontdekte haar schoonmoeder een oproep in een lokale krant van een vrouw die haar camera was vergeten in een nabijgelegen klim en klouterbos. Marjan belde de vrouw die haar geluk niet op kon. De gedachte van het zelf bezitten van zo'n prachtige camera liet Marjan niet meer los. Ze besloot een camera aan te schaffen en op les te gaan om te leren waar de fascinerende knopjes allemaal voor waren. Ze leerde ook nog eens hoe ze haar composities het beste kon bepalen. Vanaf dat moment is ze nooit meer de deur uitgegaan zonder fototoestel!

Een heel klein gedeelte van haar indrukwekkende collectie foto's staat op deze website. Wij vinden de beelden indrukwekkend omdat de kleuren prachtig uitkomen en ze zo vol details zijn. Je zou ze moeten zien op posterformaat! Echt bijzonder! Vergeet ook niet eens langs de collectie productfoto's op onze website te struinen. Je zal je verbazen wat een prachtige posters er tussen zitten.

Ben je nieuwsgierig naar meer uit Marjan's collectie en eventuele mogelijkheden voor fotografie voor jouw eigen gebruik? Neem contact op met Marjan en bespreek de mogelijkheden! We wensen je intens genot met de innemende beelden.

Met hartelijke groeten,

Mary-Ann & Catherine