avec amour

Fantasierijke cadeautjes van stof!

Annemieke aan het werk

We kennen elkaar al behoorlijk wat jaartjes. We volgen haar ontwikkelingen zelfs op de voet, kunnen we wel zeggen. Eigenlijk ondernemen wij nooit iets zonder elkaar te consulteren. Sterker nog, het was Annemieke die ons op het idee bracht om De dames Stoker te ontwikkelen. Zij stond ooit met ons aan de wieg van ons atelier, avec amour, en is het brein achter veel van onze producten. Elke keer weer behaalden we successen met die producten. Het knaagde bij Annemieke dat er zoveel getalenteerde mensen rondlopen die prachtige producten maken, maar voor wie dat succes uitbleef.

We bedachten De dames Stoker waarmee atelierhouders, door gezamenlijk op te trekken, veel meer kansen voor zichzelf creëren. Het was voor ons zo klaar als een klontje dat Annemieke de honneurs voor onze winkel zou waarnemen als wij op avontuur zijn in verre oorden. Ondertussen blijft Annemieke ook de drijvende kracht achter avec amour.

Ze is eigenlijk evenementenmanager. Ze heeft haar hart jaren geleden verpand aan dit werk. Het zal daarom geen verrassing zijn dat we met De dames Stoker workshops en fairs organiseren. Verder schrijft Annemieke graag. Dit doet ze al van jongs af aan. Voor ons was het dus een inkoppertje om haar te vragen veel teksten voor de website voor haar rekening te nemen.

Concentratie

En dan is er nog het naaien! Zo jong als ze was zat Annemieke achter de naaimachine van haar moeder. Ze probeerde haar hersenspinsels en fantasie om te zetten in geweldige, zelf genaaide creaties. Eerst waren het kleertjes voor de barbies, later rokjes en jurken voor zichzelf. De resultaten waren zo beschamend dat ze niet zonder schaamrood op de kaken gedragen konden worden. Maar Annemieke droeg ze toch, gewoon met schaamrood!

Na ruim 30 jaar ploeteren, zwoegen, raden hoe het moest en vooral erop vertrouwen dat het goed zou komen, ging Annemieke eindelijk op les. Het resultaat? Ze zoekt nu uitdagingen en maakt alles dat ze leuk vindt. Het naaien van kleding heeft ze verruild voor hebbedingetjes als poefen, schorten, theemutsen, make-uptasjes, tafellakens, poppen, tassen, patchworkdekens, en nog veel meer.

Ze ontwerpt zelf en werkt op basis van patronen. Deze patronen bieden haar slechts handvatten want al haar producten zijn doorspekt met haar fantasie en die van haar klanten. Hierdoor is elk item uniek.

Kijk maar eens bij haar producten ter inspiratie, of neem contact met Annemieke op voor de realisatie van die van jou. Je zult verrast zijn. Dat weten we zeker!

Met hartelijke groeten,

Mary-Ann & Catherine